Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Saslykai. Pasidalinkime patirtimi Niam niam...


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2003 04 24 d. 10:06 pradėjo  marijole, peržiūrėta 2658 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-04-24 10:06 1 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
Pavasaris. Norisi lekti i gamta, issikepti saslyku. Kiek atsimenu, nebuvo tokios vasaros, kad netektu ragauti ju, ivairiai paruostu ir iskeptu. Pernai ragavau drauges paruostu, mirkytu majoneze ir keciupe Niam niam... Pati, visaip bandau. Kartais mesa mirkau prieskoniuose ir raudoname vyne, kartais - tiesiog palaikau su prieskoniais. Atrodo, iseina neblogai, bet norisi vis geriau ir geriau Mirkt. Kaip jus ruosiate mesa saslykams? Pasidalinkime patirtimi Laimingas...

zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4724

2003-04-24 10:30 2 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite į adresų knygelę
o tai labai tingu paieskoti temos tokios? Tokia jau yra, ir nera reikalo kurt nauju vienodu temu! Nekaltas
ieksok jau sukurtos, kurioje tikrai yra raugimo receptu. Taip

http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/169354.83-=(1491263885


marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-04-24 10:39 3 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
zbite rašė:
o tai labai tingu paieskoti temos tokios? ji yra, ir nera reikalo kurt nauju Nekaltas
ieksok jau sukurtos, kurioje tikrai yra raugimo receptu. Taip


Nors ir yra... Nemegstu knistis po senas temas ir kazko ieskoti Ne. Kai noresiu ko nors ieskoti, pasiziuresiu i savo \"Valgiu enciklopedija\" Šypsena.
\"Ateinu\" cia gyvai bendrauti, su gyvais zmonemis, kurie, irgi, gal nesiknisa po temas, o bendrauja. Be to: kiekviena diena Bangoje uzsiregistruoja nauju zmoniu, su naujomis idejomis, gera patirtimi.


iti
Dažna dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 667

2003-04-24 11:43 4 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: iti Įtraukti iti į adresų knygelę
As tai lauke keptu saslyku esu valgiusi tik 1 kart gyvenimeCha cha Neturiu ne zalio supratimo kaip jie paruosti buvo, ale visai skanu buvo kiek prisimenuNiam niam

zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4724

2003-04-24 11:54 5 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite į adresų knygelę

marijole rašė:

Nemegstu knistis po senas temas ir kazko ieskoti Ne. .



blec uztenka paimti sena tema, parashyti zinute, ir ji atgis. kam kurti temas naujas? klausei receptu, tai ka, visiems, kas rashe receptus anoje temoje perrashyti is naujo?? Cha cha atsipeikek...


marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-04-24 12:06 6 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
zbite rašė:
blec uztenka paimti sena tema, parashyti zinute, ir ji atgis. kam kurti temas naujas? klausei receptu, tai ka, visiems, kas rashe receptus anoje temoje perrashyti is naujo?? Cha cha atsipeikek...


zbiteGėlė,ko tu cia pyksti Baisu? Na, nerasyk, jei nepatinka ir neskaityk Šypsena. nepamaciau as tos senos temos Žliumbia...
Tai ka, tau nuo to skauda, ar ka? Kad cia mokai, geriau parasyk Marciux\'ui, kad mano tema istrintu Taip. Beje, jei butum, ne cia \"pykusi\", o i privata man parasiusi, buciau pati istrynusi - nedidele problema Ne.
Nepyk, geriau ko nors skanaus Niam niam uzvalgyk Labas.


smilygirl
Patyrusi gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 759

2003-04-27 21:00 7 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: smilygirl Įtraukti smilygirl į adresų knygelę
Man saslykai - Veee nezinau kodel bet jie man neskanus

Tozas
Dažnas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 607

2003-04-28 03:14 8 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Tozas Įtraukti Tozas į adresų knygelę
Bandziau visaip saslykus raugti,ir tradiciskai ir nelabai, visokio raugo esu prisigalvojes teisingiau prisieksperimentaves, bet vienas nepavyksta, kaip islaikyti sultinguma??? Gal kas patars???

TevasFiodoras
Blogiausias senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 8566

2003-04-28 09:43 9 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: TevasFiodoras Įtraukti TevasFiodoras į adresų knygelę
Viena karta draugelis pakviete ant saslyku raugtu piene, tai po to metus laiko negalejau ziureti i juos.Baisu

marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-04-29 02:07 10 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę

Foxe1 rašė:
Viena karta draugelis pakviete ant saslyku raugtu piene, tai po to metus laiko negalejau ziureti i juos.Baisu


Juokiasi Neisivaizduoju, kaip piene raugti, atrodo, bet kefyre raugtu, teko valgyti. Visai - nieko Gerai


marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-04-29 02:14 11 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
Tozas rašė:
Bandziau visaip saslykus raugti,ir tradiciskai ir nelabai, visokio raugo esu prisigalvojes teisingiau prisieksperimentaves, bet vienas nepavyksta, kaip islaikyti sultinguma??? Gal kas patars???


Butent, as irgi, zinau daug marinavimo ( rauginimo ) budu, bet va, to sultingumo - ner.
Visai neseniai klausiau vieno, \"saslyku tautos\" atstovo, kaip padaryti, kad jie butu sultingi. Atsakymas buvo toks: kuo didesni gabalai, ir kuo trumpesnis mirkymo ( tik prieskoniuose ) laikas - uztenka palaikyti valanda iki kepimo. Dar nebandziau, laukiu siltesniu oru. Šypsena


ElasBandis
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 84

2003-05-01 02:24 12 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ElasBandis Įtraukti ElasBandis į adresų knygelę
Daug budu esu isbandes, bet labiausiai yra vykes taip vadinamas saslyku raugimas \"sausuoju\" budu. Saslykai visada gaunasi skanus ir ne sausi. Kam idomu pabandykit:
- mesa paruosti reikia is vakaro(bent jau maziausiai 8 val. iki kepimo);
- supjaustykit mesa normaliais gabalais (kad truputi uz kiausini didesni butu);
- apiberkite mesos gabaliukus prieskoniais ir ismaisykite;
- paimkite trejeta svogunu ir juos supjaustykite;
- po to paimkite koki inda ir paberkit truputi ant jo dugno svogunu, po to paimkite mesos gabaliukus ir sudekite vienu sluoksniu, po to vel sluoksni svogunu ir taip sloksniuokite kol sudesite visa mesa. Svarbu, kad paskutiniame - virsutiniame sluoksnyje butu nemazai svogunu;
- tada inde esancius saslykus suslekite kokiu dangciu ar lekste uzdedami ant virsaus koki nors svori turinti daikta.
Kita diena drasiai maukite saslykus ant iesmo ir kepkite.
Priminsiu, jei norite, kad kepant saslykai nesudziutu, o butu sultingesni reikia teisingai juos uzmauti ant iesmo - tai yra maunant saslykus juos reikia prispausti viena prie kito, kad nebutu jokiu tarpu ir kepti reikia ne ant ugnies, o zariju.
Skanaus! Šypsena



Gucci_nails
Dažna dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 634

2003-05-01 09:31 13 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Gucci_nails Įtraukti Gucci_nails į adresų knygelę
Aš tai iš vakaro supjaustau mėsytę gabaliukais, pridedu prieskonių, sojos padažo, jei šašlykas vištienos būyinai kario tada pridedu majonezo (daug) nuo majonezo mėsa tampa minkšta.. o kitą dieną jau galima verti ant iešmų ir kepti, o ką jau prie jų valgyti tai jau skonio reikalas...

marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-05-01 10:22 14 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
Buvome suplanave sventems ( pas mus Suomijoje, Geguzes 1-oji - didele svente ) kepti saslykus. Gerai, kad uzmirsau Drovus mesa uzraugti pagal ElasBandisGėlė patarima...Is ryto ja i saldikli igrudome, nes pas mus, nuo pat ryto lyja, ir lietaus pabaigos nesimato Nežinau...
Dabar ir galvoju: reikia musu \"salykinei\" stoga koki, sukalti... Cha cha



marijole
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1137

2003-05-01 10:26 15 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: marijole Įtraukti marijole į adresų knygelę
Gucci_nails rašė:
Aš tai iš vakaro supjaustau mėsytę gabaliukais, pridedu prieskonių, sojos padažo, jei šašlykas vištienos būyinai kario tada pridedu majonezo (daug) nuo majonezo mėsa tampa minkšta.. o kitą dieną jau galima verti ant iešmų ir kepti, o ką jau prie jų valgyti tai jau skonio reikalas...

Sojos padazo - nebandziau Ne, bet esu girdejusi, kad Gerai...


Tozas
Dažnas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 607

2003-05-03 01:35 16 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Tozas Įtraukti Tozas į adresų knygelę

marijole rašė:
Tozas rašė:
Bandziau visaip saslykus raugti,ir tradiciskai ir nelabai, visokio raugo esu prisigalvojes teisingiau prisieksperimentaves, bet vienas nepavyksta, kaip islaikyti sultinguma??? Gal kas patars???


Butent, as irgi, zinau daug marinavimo ( rauginimo ) budu, bet va, to sultingumo - ner.
Visai neseniai klausiau vieno, \"saslyku tautos\" atstovo, kaip padaryti, kad jie butu sultingi. Atsakymas buvo toks: kuo didesni gabalai, ir kuo trumpesnis mirkymo ( tik prieskoniuose ) laikas - uztenka palaikyti valanda iki kepimo. Dar nebandziau, laukiu siltesniu oru. Šypsena

reiks pabandyti tokiu budu su versiena, gal pavyks
Niam niam


denisse
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2276

2003-05-03 10:25 17 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: denisse Įtraukti denisse į adresų knygelę
Na,saslyku ,niekada nemarinuoju ilgiau nei pora valandu.Ruosiu juos su grietine,tiesiog iprasti prieskoniai ir kaip drekinantis komponentas grietine,kadangi labai nemegstu ,kad jie viduje butu nedakepe ,visuomet pjaustau neipatingai dideliais gabaleliais
ir paprastas dalykelis.Kepant apslakstyti reikia alumi,ne vandeniu ,kaip iprastai daroma,o alumi.Pabandykite,gal itiks jusu skoniui.


toja
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1740

2004-06-03 09:26 18 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: toja Įtraukti toja į adresų knygelę
Atgaivinu tema, nes manes laukia zygis bei 15-os zmoniu kompanijos maitinimas saslykais Baisu Gal isradot kokiu nauju saslyku rauginimo budu ???
Ir dar: kokia mesa parduotuvej pirkti, kad zmones reikstu maziausiai pretenziju? Liežuvis T.y. kuria kiaules dali?


zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4616

2004-06-03 13:38 19 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite į adresų knygelę
"pati pati" mesa yra kiaulienos sprandine. ji tiesiog israizhyta smulkiom riebalu gyslelem, todel shashlai kepdami patys save pasiriebalina, todel gaunasi sultingi, minkshti shashlai.
taip kad pirkdama sprandine neapsiriksi. deja, brungiausia mesa...


~zivile~
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2206

2004-06-03 14:14 20 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ~zivile~ Įtraukti ~zivile~ į adresų knygelę
Labai skanu mirkyti grietineje ,ir uzberta truputis prieskoniuNiam niam

rechka
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 3659

2004-06-04 15:33 21 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rechka Įtraukti rechka į adresų knygelę
Kad gautusi geri saslai, kepimo technika turi buti tokia, kaip rase ElasBandis. Viskas teisingai. Marinuoti galima taip: mesa supjaustyta sumaisyti su ivairiais prieskoniais, man geriausiai kai su astriais. galima prideti smulkiai pjaustytu krapu. Apipilti rugpieniu ar isrugomis, sumaisyti, po 15 minuciu apipilti mineraliniu vandeniu. Viskas isputoja, po 2 valandu kepti. Kaitrumas toje vietoje, kur dedami iesmai turi buti toks, kad ranka galite islaikyti apie 5 sekundes. Jei stipriai lasa riebalai ir atsiranda ugnis, pilti alumi, patartina tamsiu, pvz porteriu.

xate
Dažna gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 563

2004-06-04 16:42 22 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: xate Įtraukti xate į adresų knygelę
Galima paprasčiausiai marinuoti majoneze, mėsa būna l.minkšta, dar žinoma įdėti prieskonių, šviežių čili pipirų ir kepti Niam niam

shizzle_dizzle
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2046

2004-06-04 21:10 23 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: shizzle_dizzle Įtraukti shizzle_dizzle į adresų knygelę
Ai man be vipindronu skaniausia:tevai apslaksto citrina,svogunu prideda,pipiru arba dar kazkaip atrodoten su kefyru bet neatsimenu gal ir taip nedare:geriau nebandykitCha cha Juokiasi

Rainwater
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4029

2004-07-16 16:32 24 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rainwater Įtraukti Rainwater į adresų knygelę
Keliu tema i virsu Cha cha
Ar zinot, kad dar labai svarbu kaip mesa pjaustysi saslykam. Kaip kad auksciau mineta-geriausia mesa saslykams-sprandine, o pjaustyt gabalais ne bet kaip, o tais riebalu vingiais. As visada marinuoju su svogunais, daug prieskoniu, truputis acto, alyvu aliejaus, pries kelias valandas pries kepant majonezo ir garstyciu. Tiesa, mano mesa marinuojasi 3 dienas.
Beja, gal kas turit ideju del darzoviu saslyko? Kokias darzoves naudojat ir kame marinuojat?


Aush
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 202

2004-07-16 16:49 25 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Aush Įtraukti Aush į adresų knygelę
Keliu tema i virsu
Ar zinot, kad dar labai svarbu kaip mesa pjaustysi saslykam. Kaip kad auksciau mineta-geriausia mesa saslykams-sprandine, o pjaustyt gabalais ne bet kaip, o tais riebalu vingiais. As visada marinuoju su svogunais, daug prieskoniu, truputis acto, alyvu apiejaus, pries kelias valandas pries kepant majonezo ir garstyciu. Tiesa, mano mesa marinuojasi 3 dienas.
Beja, gal kas turit ideju del darzoviu saslyko? Kokias darzoves naudojat ir kame marinuojat?

vaje vaje,kad cia pastavy labai jau visko daaaug Taip ir aliejus ir actas ir majonezas ir garstycios,atrodo kad ka turi tai viska ir pili tik kefyriuka....pamirsai?Juokiasi

Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.819 Žinučių forume 388.624 122 Narių klube 682 Banga.lt laikrodis 05:18 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Saslykai. Pasidalinkime patirtimi (j)...

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

© UAB „Tipro Group“. Visos teisės saugomos | banga@banga.lt | Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt