Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Pono Chainiko virtuvė


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2003 08 07 d. 08:12 pradėjo  MB600, peržiūrėta 61331 k.
Puslapiai: <pirmas -10 13 14 15 16 17 paskutinis> 
torskas
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 68

2011-04-08 19:42 351 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: torskas Įtraukti torskas į adresų knygelę

karanksas ra:
Tinka ir silkei(silpnesnis), ir keptai žuviai(stipresnis)......

Gera tema artėjant eiliniam bjauriam savaitgaliui.
Geras Karankso marinatas keptai žuviai. Panašų ir aš verdu keptai stintai, strimėlei, plekšnei.
O štai sūdytai strimėlei (silkei)siūlau paprastesnį receptą:
Pirmiausia - kaip sūdau strimėlę. 30-40 žuvelių (mažesnės strimelės skanesnės ir riebesnės, nei didelės)sūdau su galvomis ir viduriais, sluoksnius gausiai apipildamas druska, lauro lapais, grūstais kvepiančiaisiais ir karčiaisiais pipirais. Uždengiu, prislegiu ir laikau kelias dienas šaldytuve. Man minėto kiekio strimėlių užtenka 3-ms marinavimams.
Marinavimui iš rasalo ištraukiu 10-15 strimelių, nupjaunu galvas, nulupu odelę, išvalau vidurius, neplaunu. Žuvį dalinu į 2-3 dalis ir dedu į dubenį, ten pat metu ir ikrus, jeigu jų yra. Gausiai apiberiu grūstais juodaisiais pipirais, įmetu keketą lauro lapų ir griežinėliais supjaustytas 2 svogūno galvas. Į 200 gr šalto geriamo vandens įpilu 3-4 šaukštus 9% spirito acto ir juo užpilu žuvį. Po dienos jau galima valgyti. Ištrauktas iš marinato žuvis ir svogūnus dar apipilu alyvuogių aliejumi.


unte
Atkaklus dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 231

2011-04-08 21:03 352 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: unte Įtraukti unte į adresų knygelę
Taip marinata karšta tiktai ant keptos žuvies pilt reikiaTaip.O jeigu norite kad kauliukai susikramtytu tai pakepta žuvi sudedi i stiklainius užpili marinata ir užsuki su dangteliais.Stiklainius sudeidi i greitpuodi(skorovarke )ir pripili i puoda vandens du trečdalius ir uždengi su hermetiniu dangčiu.Kada pradededa pro apsaugini vožtuva eit garas tada 25-35min paverdi ant minimum ugnies ir išjungi palieki kol atauš arba kol dangti hermetini nuimt galima bus.Tada visi kauliukai sueinaGeraiNiam niam.Aš tai su zepter puodu (sinchro klik dangčiu)darau.Bet manau su bet kokiu greitpuodžiu galima tai daryt.
P.S.stiklainiai nesutrukinėja iš 10 kartu darymo visi stiklainiai sveiki.


karanksas
Geras banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 19140

2011-04-08 21:13 353 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: karanksas Įtraukti karanksas į adresų knygelę
Taipkarstas marinatas tik!!!!!!!!!ant keptosTaipŠypsena

f'eD
Banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 8054

2011-04-08 23:08 354 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: f'eD Įtraukti f'eD į adresų knygelę
kas megsta, galima marinuot vietoj acto naudojant svieziai spaustas citrinos sultis, o apie zuvi drebuciuose (uzpilant karstu zuvies buljonu arba i marinata idejus siek tiek zelatinos) galima tik pasvajotiNiam niam
skaniausia taip ruosta zuvis - seliava, stinetele arba eserysGerai


Dariukas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 22

2011-04-09 13:05 355 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dariukas Įtraukti Dariukas į adresų knygelę

unte ra:
Taip marinata karšta tiktai ant keptos žuvies pilt reikiaTaip.O jeigu norite kad kauliukai susikramtytu tai pakepta žuvi sudedi i stiklainius užpili marinata ir užsuki su dangteliais.Stiklainius sudeidi i greitpuodi(skorovarke )ir pripili i puoda vandens du trečdalius ir uždengi su hermetiniu dangčiu.Kada pradededa pro apsaugini vožtuva eit garas tada 25-35min paverdi ant minimum ugnies ir išjungi palieki kol atauš arba kol dangti hermetini nuimt galima bus.Tada visi kauliukai sueinaGeraiNiam niam.Aš tai su zepter puodu (sinchro klik dangčiu)darau.Bet manau su bet kokiu greitpuodžiu galima tai daryt.
P.S.stiklainiai nesutrukinėja iš 10 kartu darymo visi stiklainiai sveiki.


Ir aš taip darau,tik su autoklavu.Marinuota ir be kaulų!Labiausiai man tinka aukslės.Žuvis gaunasi pusiau drebučiuoseNiam niam


djdejes
Senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3902

2011-04-09 14:41 356 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: djdejes Įtraukti djdejes į adresų knygelę
a kur galima autoklava zmoniska nuspirkt. gariunuos paklausinejau tai tik paciai visi patampe?

unte
Atkaklus dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 232

2011-04-09 16:01 357 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: unte Įtraukti unte į adresų knygelę

djdejes ra:
a kur galima autoklava zmoniska nuspirkt. gariunuos paklausinejau tai tik paciai visi patampe?


kalvarkėj pasitrint reikia gal ir rastum.Jeigu nesi medžiotojas ar didelių kiekių gerbėjas tai siuličiau greitpuodi išbandytTaip.Greitpuodi kokie 5-6puslitriukai telpa.Nekaltas


saugumas
Patyręs dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 1481

2011-04-09 16:08 358 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: saugumas Įtraukti saugumas į adresų knygelę

djdejes ra:
a kur galima autoklava zmoniska nuspirkt. gariunuos paklausinejau tai tik paciai visi patampe?


Yra Kowne vienas geras zmogus...


mende
Blogiausias banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 34873

2011-04-09 20:02 359 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mende Įtraukti mende į adresų knygelę
turiu autoklava bet nemoku naudotis Liūdnas

Dariukas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 23

2011-04-10 17:54 360 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dariukas Įtraukti Dariukas į adresų knygelę
Aš tai ėmiau iš Sigučio.Tel. pasižiūrėk Žvejoklių tinklalapyje.Vykęs pirkinys su visom instrukcijom.

saruj
Geras banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 33643

2011-04-10 18:13 361 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: saruj Įtraukti saruj į adresų knygelę

mende ra:
turiu autoklava bet nemoku naudotis Liūdnas


Ot problema...Nekaltas Taigi pasiklausk tų, kas moka...Cha cha



solarix
Geriausias banginis

Klube: narys

Parašė žinučių: 33215

2011-04-12 16:36 362 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: solarix Įtraukti solarix į adresų knygelę
Patarkit kaip bebro uodega paruosti rukymui?????????

karanksas
Geras banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 19371

2011-04-12 16:48 363 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: karanksas Įtraukti karanksas į adresų knygelę

solarix ra:
Patarkit kaip bebro uodega paruosti rukymui?????????


Lietuviškai troškinta bebro uodega
Bebro mėsa, o ypač uodega, yra ypatingas delikatesas. Šis receptas lietuviams yra žinomas nuo viduramžių, nes šitaip pagaminta ir patiekta bebro uodega buvo visų didžiūnų puotų pažiba.

Reikia:
• Bebro uodegos,
• 3 stiklinių vandens,
• 1 stiklinės 6% acto,
• Dviejų svogūnų,
• dviejų morkų
• dviejų petražolių šaknų,
• česnako,
• 10 gvazdikėlių, kadagio uogų, kvapiųjų pipirų,
• 6 laurų lapelių,
• šaukštelio cukraus
• 2 šaukštų druskos.
Gamyba:
Bebro uodega gerai nuplauti ir labai aštriu peiliu nupjaustyti juodos odos žvynus, gerai nuplauti. Darbo daug, bet vėliau įsitikinsite, kad buvo verta dėti tokias pastangas.
Į vandenį sumesti pusę daržovių, prieskonių, cukrų, šaukštą druskos ir virti uždengtame puode 20 min. Baigus virti supilti actą. Į pailgą dubenį įdėti bebro uodegą, užpilti paruoštu marinatu. Uodegą paslėgti ir laikyti marinate pora parų.
Į troškintuvą įpilti porą litrų vandens, įberti šaukštą druskos, sudėti likusias daržoves ir prieskonius, ir virti uždengus dangtį 1,5 val.
Taip pagamintą uodegą galima ir šiek tiek parūkyti. Kas įdomiausia, kad šitaip paruošta bebro uogeda atskleidžia savo tikrąsias skonines ir aromatines savybes, savo tikrąją konsistenciją.
Ir jos neįmanoma su nieko palyginti, sugretinti, nes bebro uodega yra vientelė ir nepakartojama.
Cha chapakartojuLabas



Stynta
Geriausias senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 3252

2011-04-12 16:55 364 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Stynta Įtraukti Stynta į adresų knygelę
As viena kart laikiau marinate ( su atstu) pora paru, paskui rukiau, zinoma zvynu nelupau, bet gavosi kazkokia Ignoruoju paragavom biski ir ismetem.. Angelas Reik dar vienos uodegos, reitku bandyti sita recepta su pavirimu Nekaltas

torskas
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 84

2011-04-16 08:13 365 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: torskas Įtraukti torskas į adresų knygelę
Menkė studentiškai.
Studentiškų laikų nostalgija buvo priežastis atgaivinti šį puikų receptą.
Tiesa, tuomet aš taip menkės neruošdavau, bet pirkdavau gana dažnai, Nenuostabu - už studento stipendiją buvo galima nupirkti 100 kilogramų šio puikaus patiekalo.Jo būdavo beveik visose parduotuvėse, dideliais gabalais, didelėse skardose. Šį patiekalą pasigamins bet kas, jis labai paprastas, deja,tokios pomidorų pastos, kaip anuomet, nebegausime, teks naudoti Daumantų "Tradicinį"pomidorų padažą.
Nefiliuotos menkės gabalai pasūdomi, pabarstomi grūstais juodaisiais pipirais, voliojami miltuose ir kepami įkaitintame aliejuje, pavartant, kol pilnai pabals. Žuvis išimama į talpų dubenį, o jos vieton į keptuvę suberti griežinėliais pjaustyti svogūnai, kepami ant silpnos ugnies 15 minučių. Kai svogūnai iškepa, pilamas pomidorų padažas. Dviems kilogramams menkės reikia indelio padažo. Kai padažas užverda, jis kartu su svogūnais užpilamas ant žuvies. Dubuo uždengiamas ir pastatomas į keptuvės vietą pasitroškinti. Po 10 minučių, kaitinimas išjungiamas, bet dubuo paliekamas lėtai aušti. Neskubėkite ragauti - šis patiekalas valgomas šaltas!

Nors mano šeima išranki žuvies atžvilgiu, studentiška menkė nepabosta niekuomet, ruošiu ją ir kai pagaunu labai mažai ir kai daug - šaldytuve laikoma net 3-4 dienas, nepraranda puikaus skonio.


torskas
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 102

2011-04-24 10:32 366 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: torskas Įtraukti torskas į adresų knygelę
"Sušis" iš menkės.

Imama geriausia šviežios menkės filė, nugaros išpjova, apie 0.5kg,
Pjaustoma kubeliais, nedideliais, iki nykščio narelio. Griežinėliais supjaustoma svogūno galva, beriama 1-2 arbatiniai šaukšteliai druskos, pusė šaukštelio cukraus, grūstų pipirų, 2-3 lauro lapeliai, išspaudžiamos vienos citrinos sultys, įpilamas valgomasis šaukštas 9% acto. Viskas gerai išmaišoma ir sudedama į stiklainį, pirštais paspaudžiant, kad atsiradusiops sultys pilnai uždengtų žuvį. Stiklainis laikomas kelias valandas šaltai. Per tą laiką nuo rūgšties žuvis pabąla. Dabar ant viršaus užpilama alyvuogių aliejaus, gana gausiai, kad susidarytų 1 cm aliejaus sluoksnis. Žuvį galima valgyti jau dabar, bet geriau - kitą dieną.
Vaišinami svečiai dažniausiai neatspėja, ką valgo, bet patinka visiems be išimties.


torskas
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 105

2011-04-24 14:50 367 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: torskas Įtraukti torskas į adresų knygelę
Tokiu pat receptu bandžiau "sušį" iš sterko ir ešerio. Iš sterko nelabai patiko, žuvies gabaliukai standoki. O iš ešerio nugarinės gaudavosi puikiai. Manau, kad tikrai turėtų skaniai gautis sykas, kiršlys. Galbūt - žiobris, salatis, perpelė.

karanksas
Geras banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 19826

2011-04-24 18:05 368 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: karanksas Įtraukti karanksas į adresų knygelę

torskas ra:
"Sušis" iš menkės.

Imama geriausia šviežios menkės filė, nugaros išpjova, apie 0.5kg,
Pjaustoma kubeliais, nedideliais, iki nykščio narelio. Griežinėliais supjaustoma svogūno galva, beriama 1-2 arbatiniai šaukšteliai druskos, pusė šaukštelio cukraus, grūstų pipirų, 2-3 lauro lapeliai, išspaudžiamos vienos citrinos sultys, įpilamas valgomasis šaukštas 9% acto. Viskas gerai išmaišoma ir sudedama į stiklainį, pirštais paspaudžiant, kad atsiradusiops sultys pilnai uždengtų žuvį. Stiklainis laikomas kelias valandas šaltai. Per tą laiką nuo rūgšties žuvis pabąla. Dabar ant viršaus užpilama alyvuogių aliejaus, gana gausiai, kad susidarytų 1 cm aliejaus sluoksnis. Žuvį galima valgyti jau dabar, bet geriau - kitą dieną.
Vaišinami svečiai dažniausiai neatspėja, ką valgo, bet patinka visiems be išimties.


NekaltasGeraipabandysiu kai busiu norguoseLaimingas


ToSis
Naujas dalyvis

Klube: narys

Parašė žinučių: 19

2011-04-25 20:04 369 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ToSis Įtraukti ToSis į adresų knygelę
Man Taj teip geriausiai:

Ingridientai:1 nedidelis ešerys 1 skiltelė česnako pipirai druska vegeta alyvuogiu aliejus

Paruošimo Būdas :ešery nuskusti išimti vidurius galva palikti. česnaka sutraiškuti spaustukais ir juo itrinti ešerį ešerį itrinti pipirais, vegeta ir druska (pagal skonį) išmirkyti aliejuje. kepti ant grotelių kol legvai paruduos. maždaug 15-30min
Niam niamNiam niam Net pirštus apsilaižysit Juokiasi


torskas
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 109

2011-04-27 20:02 370 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: torskas Įtraukti torskas į adresų knygelę

Receptas ešerių ir ne tik kepimui orkaitėje.
Žuvis išvaloma, neskutama, galva nupjaunama (daugiau telpa).
Pasūdoma kiek daugiau, nei reikia įprastam kepimui.
Kol sūdosi, daromas "makalas": Sutraiškoma česnako skiltelių ( viena skiltelė / 200gr žuvies).
Į gautą tyrę įberiama grūstų pipirų, žiupsnelis kmynų, keli susmulkinti lauro lapeliai. Užpilama šaukštu alyvuogių aliejaus ir išmaišoma. Makalo dedama kiekvienai žuviai į pilvą. Žuvys šonais sudedamos ant aliejumi išteptų grotelių. Toliau - labai svarbus momentas: po grotelėmis pakišama skarda, į kurią pilama pusė litro vandens. Kepama 30 minučių 150 laipsnių temperatūroje. Žuvis iškepa neperdžiūvusi, sultinga ir aromatinga. Pirštų nespėsite laižyti. Neturėsite tam laiko! Cha cha




unte
Atkaklus dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 287

2011-05-11 00:07 371 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: unte Įtraukti unte į adresų knygelę
Siūlau nepatingėti ir pamėgint pasigaminti adžiką, tikrai ne eilinis receptukas.Parašysiu pagal eiliškumą darbų
Taigi adžika:
2.5kg pomidorų
1kg morkų
1kg saldžiosios paprikos
Viską permalame mėsmale(sietelis vidutinis,galima ir rupesnis)supilame į puodą ir kaitiname nuždengtame puode apie 1.5h,po to įpilame 1 stiklinę aliejaus(rapsų arba saulėgražų);1 stiklinę acto 9%;1 stiklinę cukraus 0,5 stiklinės druskos ir dar pavirti apie 10 min.Po to dar idedame per mėsmalę sumaltus 2-3 vnt čili pipiriukų ir 200gr česnakų. Ir išmaišius pavirti dar 5min.
Sudėt į stiklainius ir su metalinias dangteliais uždaryt, apvertus užklojus kaldra leist atvėsti.
SKANAUS !


wialnias
Blogiausias banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 23444

2011-05-11 00:11 372 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: wialnias Įtraukti wialnias į adresų knygelę
Gerai tik at tiek daug acto reikia tokio voltazo "9%"Apakęs nes toj kur buvai i meeta atsivezes acto nesijauteNekaltasNe

unte
Atkaklus dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 289

2011-05-11 00:18 373 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: unte Įtraukti unte į adresų knygelę

wialnias ra:
Gerai tik at tiek daug acto reikia tokio voltazo "9%"Apakęs nes toj kur buvai i meeta atsivezes acto nesijauteNekaltasNe


gali truputi derint tuos reikalus,bet ten buvo butent kaip čia viskas surašytaTaip


wialnias
Blogiausias banginis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 23446

2011-05-11 00:20 374 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: wialnias Įtraukti wialnias į adresų knygelę

unte ra:

wialnias ra:
Gerai tik at tiek daug acto reikia tokio voltazo "9%"Apakęs nes toj kur buvai i meeta atsivezes acto nesijauteNekaltasNe


gali truputi derint tuos reikalus,bet ten buvo butent kaip čia viskas surašytaTaip

nezinau ar lauksiu svieziu naminiu darzoviu ar pasidarysiu is pirktiniuNekaltas o kur tu majonezo recepta patalpines?Nekaltas


unte
Atkaklus dalyvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 291

2011-05-11 00:23 375 žinutė iš 541 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: unte Įtraukti unte į adresų knygelę

wialnias ra:

unte ra:

wialnias ra:
Gerai tik at tiek daug acto reikia tokio voltazo "9%"Apakęs nes toj kur buvai i meeta atsivezes acto nesijauteNekaltasNe


nezinau ar lauksiu svieziu naminiu darzoviu ar pasidarysiu is pirktiniuNekaltas o kur tu majonezo recepta patalpines?Nekaltas



Šita adžika buvo iš pirktinių daržovių daryta sausio pradžioje


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Žvejų klubas: 1.617 Žinučių forume 1.674.313 2.535 Narių klube 1.994 Banga.lt laikrodis 15:50 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Žvejų klubas

Moderuoja: sadyvra, saruj, Mansell, BangaLT
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Pono Chainiko virtuvė

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

© UAB „Tipro Group“. Visos teisės saugomos | banga@banga.lt | Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt