Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Skruzdelyno receptas


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2004 02 22 d. 15:09 pradėjo  Mize, peržiūrėta 11909 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
Mize
Atkakli gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 216

2004-02-22 15:09 1 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Mize Įtraukti Mize į adresų knygelę
Sveiki! Norejau paklausti, gal kas zinote skanaus skruzdelyno recepta?Nekaltas Labai buciau dekinga jei parasytumet.GėlėACIU

P.s tokios temos nerdau, tai jeigu kartojasi, atsiprasauTaip


Playlife
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 723

2004-02-23 00:07 2 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Playlife Įtraukti Playlife į adresų knygelę
na as tai kaip zagareliams tesla darau...kartojuosi: is 3 kiausiniu, 3 saukstu degtines ir miltu reikia padaryti tesla, super plonai iskocioti, supjaustyti norimos formos gabaleliais ir iskepti aliejuje...o paskui jau jusu fantazija...as dedu sluoksniais ir pilu skysto medaus bei apibarstau riesutais ir razinom...Niam niam

sweet_pie
Dažna dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 633

2004-02-29 12:35 3 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: sweet_pie Įtraukti sweet_pie į adresų knygelę
taip bet man tai daug skaniau kai glaistui lydomi irisai su medumiNiam niam

Živiliuks
Senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4271

2004-02-29 14:58 4 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Živiliuks Įtraukti Živiliuks į adresų knygelę
skruzdelynas Veee

akytės
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 170

2004-02-29 18:19 5 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: akytės Įtraukti akytės į adresų knygelę
Vajezau,kaip skanuGirtasGirtasGirtasNiam niamNiam niamNiam niamNiam niamNiam niamNiam niamNiam niamNiam niam.O kaip ten tiksliai reikia ta pertepima daryti,bukit zmones ,parasykitTaipApkabinimasŠirdisNekaltasCha chaFlirtasFlirtasFlirtasFlirtasFlirtasFlirtasFlirtas

Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2004-12-16 06:07 6 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Na,bukit geruciai,parasykit tiksliau kaip darot skruzdelyna.As valgiau padaryta is zagareliu teslos,tai visai netoks,kaip Lietuvoj daro.Jis net nepanasus i musu skruzdelyna.Pasidalinkit savo patirtim,labai noriu iskepti Kaledoms.AciuGėlė.

eve666
Patyrusi gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 914

2004-12-16 12:01 7 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: eve666 Įtraukti eve666 į adresų knygelę
niu vo, kazkada mokejau gamint... alia kad jau labai recepto nepamenu.. lyg reikia 12 kiausiniu, is ju tris su baltymais det, kitus tik trynius. tada 12 saukstu pieno ir miltu kazkiek. tik vot kad dariau pries metus kazkada, tai jau atmintis nusilpo.. tada labai labai plonai iskociot, kad butu veik permatomi. det i keptuve su aliejum ir kept kol ishsipus (viduj susidaro didele oro ertme). niu ir krauni i lekste, pili meduti ir aguonytem barstai.
Niam niam


midnight^lady
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2357

2004-12-16 12:07 8 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: midnight^lady Įtraukti midnight^lady į adresų knygelę
labai skanu skruzdelynas Niam niam Niam niam Niam niam

lonai
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 87

2004-12-16 12:10 9 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lonai Įtraukti lonai į adresų knygelę
Na taip, skruzdelyna ash kepu jau kokius 11-12 metu (net mano brolis pats kepa) ir teko pabandyti keleta receptu, bet kaip sakoma "pats pats", tas kurio laksteliai iseina trapiausi ir ploniausi (kas ir leidzia gerai medui isigerti) butu toks (receptas skruzdelynui kurio aukstis ~0.7 -0.8 m, 30 cm. skersmens pagrindui, be abejo aukstis priklauso nuo lapeliu deliojimo tankumo).Taip
Tai va teslai reik: 10 kiausiniu, ziupsnelio druskos ir miltu ir nieko daugiau! Jokiu spiritu ar grietiniu - nes tuomet lapeliai pasidaro "zagareliais" ir tai jau nebe skruzdelynas Ne. Tesla darau taip - paprastai i kiausinius dedu miltus, druska ir psio. Miltu tiek, kad tesla pataptu plastelino tipo mase (plastiska ir siek tiek kietoka). Tada suformavus kamuoly, apvyniojus plevele padeti i saldytuva 2-3 val, kad atsaltu. O toliau visas smagumas prasideda Šypsena, pasiruoshi stala, kocela ir peily. Stalas tepamas lashiuku aliejaus - tam, kad butu lengviau lapely nuo stalo "pakelti". miltai netiks !!!, nes tuomet bus per kieti lapeliai ir labai gers alieju verdant. Gnybiu gabaliuka teslos nuo kamuolio ir kocioju ant aliejuoto stalo tol, kol tesla patampa permatoma - apie 1-2 mm storumo, taip kad matytusi stalo "rastas". Supjaustau lapeliais ir metu i verdanty alieju. Aliejaus virimui naudoju ne gilu puoda, o keptuve - tuomet nereikia kaitinti pastoviai didelio kiekio aliejaus, o a galiu karts nuo karto papildyti nauja porcija. Ir taip, kol iskepa visi lapeliai.
Po to skruzdelyno lipdymas. Cha cha. Ruoshiu medu: medus-naudoju naturalu, lashelis vandens ir sviesto gabaliukas. Sviestas - tam ,kad sirupas butu plastiskesnis ir lapeliai sutepti "nesusoktu" i viena kieta karameles gabala. Aga, medus, vanduo ir sviestas puode kaitinama ir tuo metu "tiriu" ta sirupely: lasinu lasha ant svarios lekstes ir pavertus lekste ziurau koks tas lashas - geriausias sirupas tuomet, kai jis lekste nubega is leto, tarsi sukibdamas su lekste, o jeigu nubega kaip vandenelis - tai per skystas, reik dar kaitint.Kietas. O po to - tai tik uogeles belike- imi lapa, merki i sirupa ir delioji ant lekstes is eiles. retkarciais pabarstau aguonom, razinom ir kartais skaldytais riesutais. Ir psio - gaunasi grazus skruzdelyno kalnas.
Shiaip sitas darbas - labai imlus laikui Kanda, bet ash isigudrinau kitaip - pirma vakara kepu lapus - ir geriausia i pagalba ka nors pasikviest, ash pvz. vyra, tai tuomet ash kocioju, o jis tik ima lapelius nuo stalo ir kepa aliejuj. Tikra ranga gaunas Cha cha. O kita vakara sulipdau lapus i skruzdelyna. Taigi sekmes, jeigu kas - klauskit Labas Mirkt


Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2004-12-16 17:44 10 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Aciu Tau Lonai uz "skanu" receptuka.Norejau paklausti,ar kiausinius dedi kartu su baltymu,ar baltymus paplaki atskirai.Ir mazdaug kiek medaus reikia tokiam kiekiui,ir ar visa lapeli merki i medu,ar palieki krasciuka?AciuGėlė.

lonai
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 87

2004-12-17 09:09 11 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lonai Įtraukti lonai į adresų knygelę
Rimutele, kiausinius ash sumaisau su miltais paprastai, neatskiriu nei trynio, nei baltymo atskirai plaku, kad ir taip tie lapeliai issipucia su dideliais burbulais Šypsena, ash visgi isitikinus kad esme tame, kad lapelis butu laaaaabai plonai iskociotas - tuomet panardinus ta lapely i alieju - jis net suburbuliuoja.
O medaus kiekis - na tiksliai pasakyti negaliu - nes esu is tu seiminininkiu, kuri deda "ish akies" Nekaltas. Shiaip manau norint, kad tas skruzdelynas "varvetu" nuo medaus - tada 0.5-0.7 litro medaus tai tikrai reiks. Beje, jeigu matau, kad medaus turiu mazokai - tai dedu cukraus - tam kad to sirupo butu daugiau. Beje, ta sirupa reik tepant pastoviai ant mazos ugnytes kaitint, taigi jis tirsteja laikui begant, tai ash stengiuos ji virti irgi mazomis porcijomis. O del lapeliu mirkymo - tai kartais pamerkiu ir visa, kartais tik krastelius, o kartais jeigu matau, kad priesh tai skruzdelyne buvo sudeta "slapi" lapeliai, tai sudedu sausu lapeliu sluoksny ir tik paslakstau su tuo sirupu - tikrai sulimpa su priesh tai padetais lapeliais Taip. Ta mirkyma ash ziurau pagal tai, kiek medaus sirupo turiu - galiu sau "leisti" didele iseiga ar ne, ir kokio noriu - "sunkaus" su daug medaus ar labiau traskaus ir sausesnio. Kita vertus, greiciau susidelioja kai dedi sausus lapus ir su saukstu "apslakstai" sirupa ant virsaus.
Shiaip "nepersistengiu" visu lapu merkti i sirupa, beje merkti lapely reik staigiai - nes kitaip nuo sirupo per daug suminksteja. O valgyti skruzdelyna patarciau kita diena, nes tuomet medus sutirsteja ir labiau lapelius sukabina.
Tiesa, ash lapelius megstu daryti didesnius - man atrodo, kad taip skaniau nei lukstenti mazus, bet cia turbut jau kiekvienai seimininkei vis kitaip Cha cha. Labas


Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2004-12-18 06:03 12 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Laaaabai didelis aciu GėlėGėlėGėlė Tau uz informacija.Bandysiu Kaledoms isikepti,parasysiu,kaip pavyko.

amareta
Gera banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4605

2004-12-18 11:50 13 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: amareta Įtraukti amareta į adresų knygelę
ir as kaledom kepsiu skruzdelyna.paskutini kart kepiau pries 2-3m ...

skruzdelynas - tikras skanumelis Niam niam Niam niam Niam niam


Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2004-12-26 05:40 14 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Lonai,man pavyko,pagal Tavo receptuka gavosi puikus skruzdelynas.Bet Tu gal nepatikesi,man pats sunkiausias darbas buvo sudelioti,nes pirma karta nelabai zinojau kaip.Bet viskas gavosi puikiai,visiems patiko.Cia jie buvo valge toki zagareliu teslos skruzdelyna ir tai gyre,bet mano(Tavo) sake daug skanesnisNiam niam.Na,kociojimas uzeme daug laiko,bet as ir zagarelius labai plonai kocioju,tai man nebuvo naujiena.Kita karta gal ir delioti lengviau bus.Dar karta aciu,linksmu sv.Kaledu ir laimingu Nauju metu.

Moniute
Ultra šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2631

2004-12-27 18:15 15 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Moniute Įtraukti Moniute į adresų knygelę
Skanu,bet pati niekada nedariau!Nekaltas

Živiliuks
Senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4270

2004-12-28 16:07 16 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Živiliuks Įtraukti Živiliuks į adresų knygelę
Brrr... mane nupurto vien pagalvojus apie ta skruzdelyna... Pavargęs

shizzle_dizzle
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2023

2004-12-30 09:26 17 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: shizzle_dizzle Įtraukti shizzle_dizzle į adresų knygelę
man neskanu pagalvojus kad tie lakstaj virti aliejuje o apipilta netikru medumPavargęs

lonai
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 87

2004-12-30 13:28 18 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lonai Įtraukti lonai į adresų knygelę
Vat vat, visi valgo net pirstukus apsilaizydami, o paskui sako kad fe - aliejuj virti, neskanu... beje, tik cukrus ir riebalai daro maista skanu, nemanau kad daugelis ilgai istvertu su presku liesu maisteliu ir sakydamas kad vis dar skanu Šypsena, o beje skruzdelynas su NATURALIU medumi "sukabinamas", tik kitas reikalas - pabandyk tu sukabinti lapelius tik su vienu medumi, be priedu kad toks gudrusLiežuvisKietas, nepavyksCha cha.
Kita vertus, perkant parduotuvej, tai patikekit kiek to naturalaus medaus ten ir kiek kaitintas ir perkaitintas yra tas aliejus Pavargęs, taigi tas naminis variantas manau geriausia iseitis - jeigu nuodytis, tai nors zinoti nuo ko ir kaip Cha cha


Lizzza
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1319

2004-12-30 15:07 19 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Lizzza Įtraukti Lizzza į adresų knygelę
Na, lonai parase toki pati recepta, pagal kuri mes su mama kartais issikepam. Nebeturiu ka pridurti. Skanu tai pasakiskai Niam niam Ir nera net kalbos apie namini ir pirktini. Beje jei gerai supratau, tai lapelius mes pamerkiam i ta medu su cukrum, o paskui, kas liko dar ir uzpilam.

Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2004-12-31 07:58 20 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Siandien kepiau antra skruzdelyna N.metu stalui,bet man ir vel sunkiausias darbas buvo lapeliu lipinimasJuokiasi.Gal neturiu tos "gysleles".Beja,as naudojau ne dirbtini,o naturalu meduTaip.Kad ir sunku buvo,bet gavosi grazus,o ar skanus,mano sveciai ivertins.

lonai
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 87

2004-12-31 08:43 21 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lonai Įtraukti lonai į adresų knygelę
Matau, Rimutele jau neapsiriboja vien pabandymu, bet ir jau antra daro Šypsena. O del lapeliu lipdymo - tai jeigu jau antra kepi per savaite, tai manau neuzilgo bus ir trecias Cha cha, o su kiekvienu vis lengviau ir lengviau Šypsena
Gerai kad naudoji naturalu medu - skonis visai kitoks nei dirbtinio.
Beje, pas mus dzukijoj kepa skuzdelyna, kurio lapeliai buna susukti kaip garbana (tubeles formos)(na bent ash maciau toky jau realybej padaryta), tik niekaip niekas neisduoda paslapties kaip tai yra daroma... bandem su mama ant sakutes vyniot ir kepti - ne tas gaunas, po to bandem susukta tubele be sakutes deti - vel nesigauna - issitiesina, o turi buti susisukes.. Zhinovai/-es, gal kas zinot sitoky "navarota" Flirtas???


auma
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1

2004-12-31 09:54 22 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: auma Įtraukti auma į adresų knygelę
As labai nemegstu daryti viska "is akies", gal galite patarti 12-ai kiausiniu kiek reikia mazdaug medaus?

Pina_Collada
Patyrusi gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1046

2004-12-31 14:03 23 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Pina_Collada Įtraukti Pina_Collada į adresų knygelę
hmm... kaip tik dabar gaminu... bet tikrai nebus 0.7 - 0.8 m aukscio..
o lapeliai labiau panasus i blynus...
dar laukia medus


Pina_Collada
Patyrusi gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1046

2005-01-01 22:26 24 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Pina_Collada Įtraukti Pina_Collada į adresų knygelę

Pina_Collada rašė:
hmm... kaip tik dabar gaminu... bet tikrai nebus 0.7 - 0.8 m aukscio..
o lapeliai labiau panasus i blynus...
dar laukia medus


tei vat galiu papildyti, skruzdelynas buvo apie 25 cm aukscio, skonis... na primena tikraji skruzdelyna, bet ne toks, kaip valgom baliuose, aj itariu daugiau jo ir nedarysiu
kad ir kokie ploni lapeliai, iskepe jie vistiek tampa mazi ir stori, ir dar, juos labai sunku nugramdyt nuo stalo, nors ir ten aliejaus privariau Mirkt
bet naujakas vis tiek praejo nuostabiai Mirkt


Rimutele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 235

2005-01-02 06:23 25 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rimutele Įtraukti Rimutele į adresų knygelę
Pina Collada,kazka ne taip darei,kad sunku buvo nuimti nuo stalo,man tai visi nusieme visiskai lengvaiTaip,o ir isvirti gavosi plonuciukai.As juos dar supjaustytus pakociojau ant stalo,patepto aliejumi.
Lonai,o man gavosi daug ne lygiu blyneliu,o tu susisukusiu tubeliu ir nezinau kodel.As manau,kad susisuko tie,kurie buvo ypac plonai iskocioti,matesi ne tik stalo rastas,bet galejai per ji ir laikrasti paskaitytiJuokiasi.As galvojau,kad jie blogi,kita karta atkreipsiu demesi,kurie sukasi,o kurie ne.Per naujaka ne suvalge,o surijo mano skruzdelyna ir neliko man nei lapelioŽliumbia


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.823 Žinučių forume 393.205 131 Narių klube 685 Banga.lt laikrodis 00:22 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Skruzdelyno receptas

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

© UAB „Tipro Group“. Visos teisės saugomos | banga@banga.lt | Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt