Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

vyno gamyba


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2004 07 07 d. 22:53 pradėjo  namo, peržiūrėta 9856 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
namo
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 82

2004-07-07 22:53 1 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: namo Įtraukti namo į adresų knygelę
gal kas galit smulkiau papasakotŠypsenais ko,kai,kiek su kuoŠypsenaarba nuorodas kokias...ACIUKietas

cezis
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2057

2004-07-09 11:16 2 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: cezis Įtraukti cezis į adresų knygelę

namo rašė:
gal kas galit smulkiau papasakotŠypsenais ko

Iš bet ko kas rūgsta, tačiau jei rauginsi ne vaisių ar uogų sultis vadinsis jau ne vynu o "braške".

,kaip,

Priklausomai nuo žaliavos dedama cukraus (taip reguliuojama cukraus koncentracija palankiausia mielėms) ir skiedžiama vandeniu (taip reguliuojamas rūgštingumas). Jei nori gauti daugiau mažiau skanų vyną būtina dėti tam tikros rūšies mielių. Jas augina kažkokiam institute (biochemijos?). Jei gaminsi iš vynuogių, visų šitų trijų dalykų nereikia. Paruoštas skystis rauginamas beorėje aplinkoje, kartais perpilamas (papildomos deguonies atsargos reikalingos mielėms ir atskiriamos nuosėdos duodančios kartumo), kartais pasaldinamas (papildomos cukraus atsargos reikalingos mielėms). Iš lietuviškų uogų man labiausiai patikdavo agrastai. Labai švelnus skonis ir spalva, primena šampaną.

kiek

Kuo daugiau.

su kuoŠypsena

pirmieji bandymai greičiausiai bus nevykę, todėl gerti teks vienam Šypsena

arba nuorodas kokias...ACIUKietas

Pradedant "Šeimininkės vadovu" ir baigiant google paieška.


shark'e
Ultra šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 207

2004-07-09 11:17 3 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: shark'e Įtraukti shark'e į adresų knygelę
zinau bet teengiu rashyt...

namo
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 82

2004-07-09 13:40 4 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: namo Įtraukti namo į adresų knygelę
kaip tai bus newyke bandymai...ne ne patys pirmi tures but kaip tik patys geriausi ir nebepakartojamiŠypsenakiek zinau geriausia ten daryt 25l ar kiek tokiam dideliam stiklainyŠypsena bet ar galima naudot kokia mazesne tara?ir is wis is kur jos gaut?Šypsena

radistas
Patyręs šaunuolis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1264

2004-07-09 13:43 5 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: radistas Įtraukti radistas į adresų knygelę

cezis rašė:

namo rašė:
gal kas galit smulkiau papasakotŠypsenais ko

Iš bet ko kas rūgsta, tačiau jei rauginsi ne vaisių ar uogų sultis vadinsis jau ne vynu o "braške".

,kaip,

Priklausomai nuo žaliavos dedama cukraus (taip reguliuojama cukraus koncentracija palankiausia mielėms) ir skiedžiama vandeniu (taip reguliuojamas rūgštingumas). Jei nori gauti daugiau mažiau skanų vyną būtina dėti tam tikros rūšies mielių. Jas augina kažkokiam institute (biochemijos?). Jei gaminsi iš vynuogių, visų šitų trijų dalykų nereikia. Paruoštas skystis rauginamas beorėje aplinkoje, kartais perpilamas (papildomos deguonies atsargos reikalingos mielėms ir atskiriamos nuosėdos duodančios kartumo), kartais pasaldinamas (papildomos cukraus atsargos reikalingos mielėms). Iš lietuviškų uogų man labiausiai patikdavo agrastai. Labai švelnus skonis ir spalva, primena šampaną.

kiek

Kuo daugiau.

su kuoŠypsena

pirmieji bandymai greičiausiai bus nevykę, todėl gerti teks vienam Šypsena

arba nuorodas kokias...ACIUKietas

Pradedant "Šeimininkės vadovu" ir baigiant google paieška.



Mieliu gali ir isviso nedet tik turesi silnesni vyna.
Kazkaip labai skanus buna is vysniu,avieciu ir spanguoliu(bet pats nesu dares)


LiP
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 8490

2004-07-09 14:44 6 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: LiP Įtraukti LiP į adresų knygelę
Na jau.Pats pirmasis vynas pats skaniausias Mirkt
As irgi daznai darau,bet tingiu rasyti.Labai jau daug Šypsena
O man pats skaniausias buvo is mano darytu - gervuogiu vynas Niam niam


namo
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 82

2004-07-09 14:51 7 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: namo Įtraukti namo į adresų knygelę
nu tai wysi zinot ir nieks neparashot...prashau kas nors netingekit ir parashykit kada prisedes prashau...Laimingas

Atina
Patyrusi gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1367

2004-07-09 21:23 8 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Atina Įtraukti Atina į adresų knygelę
Cia buvo truputi apie vynaGirtas
http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/1783
19.83-=(1856142659


http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/5333
1.223-=(31600047


namo
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 82

2004-07-10 22:02 9 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: namo Įtraukti namo į adresų knygelę
aciuCha cha

mires
Ultra šaunuolis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3513

2004-07-12 13:21 10 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mires Įtraukti mires į adresų knygelę
ai, vyna daryti labai paprasta. galiu papasakoti apie obuoliu.

1. nusiperki bonkela. kokios 20-50 litru. dar gali i koki pinta krepsha ana indet, skururais kad shilciau but apkaishyti.
2. in ta bonke (ishplauta) supili sultis obuoliu. geriau saldziu. idedi pora shaukshtu mieliu (vyno. spec). ir cukraus. grubiai pora kg ant kibiro.
3. uzmauni sandaru kamshti.. su skylute. i skylute shlanga.. shlanga i vandens bliuda. (cia del hermetishkumo.. pateks oras i vyneli.. acta gausi Šypsena
4. laikai shiltoj patalpoj (bet ne pirty) kiek valios turiu.. bet geriau ne maziau pusmecio. daugiau metu irgi nepatartina Šypsena
5. ragauji. buteliuoji. atneshi kolegoms bangieciams paragaut...

P.S. jei kas neisheis.. mesk akmeni i artimiausia langva. vyno neishgelbesi.. bet bent jau kuriam laikui ji pamirshi Cha cha


alionita
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2523

2004-07-12 20:36 11 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: alionita Įtraukti alionita į adresų knygelę

mires rašė:
ai, vyna daryti labai paprasta. galiu papasakoti apie obuoliu.

1. nusiperki bonkela. kokios 20-50 litru. dar gali i koki pinta krepsha ana indet, skururais kad shilciau but apkaishyti.
2. in ta bonke (ishplauta) supili sultis obuoliu. geriau saldziu. idedi pora shaukshtu mieliu (vyno. spec). ir cukraus. grubiai pora kg ant kibiro.
3. uzmauni sandaru kamshti.. su skylute. i skylute shlanga.. shlanga i vandens bliuda. (cia del hermetishkumo.. pateks oras i vyneli.. acta gausi Šypsena
4. laikai shiltoj patalpoj (bet ne pirty) kiek valios turiu.. bet geriau ne maziau pusmecio. daugiau metu irgi nepatartina Šypsena
5. ragauji. buteliuoji. atneshi kolegoms bangieciams paragaut...

P.S. jei kas neisheis.. mesk akmeni i artimiausia langva. vyno neishgelbesi.. bet bent jau kuriam laikui ji pamirshi Cha cha



Mieliu nebutina deti ir taip gerai gaunasTaip
kiek pamenu pries uzkimsant buteli reik uogoms biski duot uzraugt. Gali belekokiu uogu sultis sumaisytTaip - serbentu ir avieciuNiam niam + vandens biski
o laikyt kol oras iseidines per slangeli ir vanduo burbuliuos. Kai nebeeis oras - nesk butelka i saltesne vietele ir gali GirtasGirtasGirtas


namo
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 82

2004-07-12 20:44 12 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: namo Įtraukti namo į adresų knygelę
na ka po truputi jau atsiranda wis wisokiu uogeliu reiks kada nuwaziuot apseprekyt turgan ar kur ten nes mano wynuoges dar augaMirkt

drylio2
Geriausias banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 6777

2004-07-12 21:32 13 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: drylio2 Įtraukti drylio2 į adresų knygelę
Daryt nemokuNeale gert tai skanuTaipNiam niam

cezis
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2057

2004-07-12 22:50 14 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: cezis Įtraukti cezis į adresų knygelę
Na va, jau pasirodė konkretūs receptai, tai pataisysiu kolegas. Pirmiausiai, tai kur rašoma, kad reikia laikyti šiltai, tai tikrai ne. Geriausiai 15-17 laipsnių. Jei bus kokie 25 - sugadinsi vyną. Specai net aušina, kai temperatūra dėl rūgimo pakyla.Ir dar netiesa, kad mielių nereikia. Gero vyno be vyno mielių nepadarysi. Jei pakanka "barmatūchos" - tada prašom.

Vycka_Sco
Geras senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2362

2004-07-19 01:44 15 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Vycka_Sco Įtraukti Vycka_Sco į adresų knygelę
Jei imant skaičiais esu kadaise daręs. Imant 10l obuolių sulčių pilama dar iki 4l vandens (žinoma galima ir nepilt). Cukrus, 10l obuolių vyno 4Kg. Rūgstant vynui 1Kg cukraus virsta į 0,7l spirito. Kai pats darydavau, tai iš pradžių supildavau obuolių sultis, po to 2-2,5Kg cukraus. Žinoma vynas pradeda "šnekėt", ir kai nustoja dar ipildavau 1Kg, vėliau dar 1Kg. Šiaip esu visaip bandęs, bent jau taip geriausiai išėjo. Žinoma laiko ir reikėjo, nes rūginau apie 4mėn. Tačiau paskui buvo skanu atsigert tokio "vaisiuko". Agrastų vynui vandens tiek nereikia.

Sėkmės gaminant Šypsena Nepamiršk pakviest ragavimui Šypsena


konkorezys
Dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 52

2006-08-08 21:25 16 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: konkorezys Įtraukti konkorezys į adresų knygelę

drylio2 rašė:
Daryt nemokuNeale gert tai skanuTaipNiam niam


malacius Juokiasi


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2016

2006-08-09 15:00 17 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas į adresų knygelę

mires rašė:
ai, vyna daryti labai paprasta. galiu papasakoti apie obuoliu.

1. nusiperki bonkela. kokios 20-50 litru. dar gali i koki pinta krepsha ana indet, skururais kad shilciau but apkaishyti.
2. in ta bonke (ishplauta) supili sultis obuoliu. geriau saldziu. idedi pora shaukshtu mieliu (vyno. spec). ir cukraus. grubiai pora kg ant kibiro.


Net nemates to vyno galiu pasakyti kas gausis.Gausis postipris,nelabai skaidrus alkoholinis gerimas turintis postipri mieliu kvapa.Ir ne todel,kad deta vyno mieliu,bet todel,kad visiems be isimties ant LT uzaugusiu vaisiu ir uogu sultyse buna per mazai naturalaus saldumo ir per daug rugstingumo.Todel visas be isimties ant LT isgaunamas sultis reikia skiesti ir saldinti.



Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2017

2006-08-09 15:05 18 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas į adresų knygelę

Vycka_Sco rašė:
Šiaip esu visaip bandęs, bent jau taip geriausiai išėjo. Žinoma laiko ir reikėjo, nes rūginau apie 4mėn. Tačiau paskui buvo skanu atsigert tokio "vaisiuko". Agrastų vynui vandens tiek nereikia.

Sėkmės gaminant Šypsena Nepamiršk pakviest ragavimui Šypsena



Pas mane jau senai praejo tie laikai,kai vynas "isrugdavo" per 4 men ar puse metu.Studentavimo laikais toks terminas buvo pats tas ir nei galva skaudejo,nei troskindavo.
Dabar pas mane vynas rugsta mazdaug taip:
1.Aktyvusis rugimas - iki 1.5 men.
2.Ramusis rugimas - iki 2 metu.
3.Brendimas - 3 metai ir ilgiau.


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2019

2006-08-09 15:33 19 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas į adresų knygelę
Ne pirma karta uzeina sita kalba apie naminio vyno g-ba ir ne pirma karta pasikartosiu - nepatingekite nueiti knygyna ir nusipirkti brosiurele apie naminio vyno g-ba.Ten viskas aiskiai ciornym po belomu israsyta kaip paruosti uogas (pvz.neplauti),kaip ir kokiu santykiu skiesti sultis,kiek cukraus deti ir kaip toliau elgtis (pvz.kad nekiltu minciu gerti 4 men vyna).Pirmiems kartams tai tikrai labai padeda,o toliau jau galima ir eksperimentuoti,kai bus kazkokios tai praktikos ir bus zinomi pagrindiniai principai.

Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2020

2006-08-09 15:38 20 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas į adresų knygelę
namo rašė:
). Iš lietuviškų uogų man labiausiai patikdavo agrastai. Labai švelnus skonis ir spalva, primena šampaną.


O agrastus reik nurinkineti sunokusius ar siek tiek nedanokusius.Ko tai kilo ideja kazkur panaudoti siemet kaip niekada gerai uzderejusius agrastus vynelio gamybai.
Ir dar klausimas: ar tik spalva ir skonis primena sampana ar ir burbuliukai yra?Klausiu todel,kad yra bue keleta kartu,kad ispilsciau lyg ir pilnai issivaiksciojusi vyna i mazesnius butelius,o juos atidarius po kiek tai laiko,jie putodavo kaip sampanas.Turiu negera nuojauta,kad nebuvo gerai issivaiksciojes tas mano vynelis.



saulius89
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 0

2012-09-30 02:02 21 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: saulius89 Įtraukti saulius89 į adresų knygelę
Skaičiau įvairiuose šaltiniuose, kad pirmo perpylimo talpa turėtų būti beveik pilna, aš jau dadar padariau nepilną, po piromo perpylimo dėl drumzlių nupylimo, vyno dar sumažės, ar jei lieka laisvos vietos galima pagamint normalų vyną ir negaut acto, ar čia nieko tokio?

Gerasdviratis
Banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 24044

2012-09-30 11:10 22 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Gerasdviratis Įtraukti Gerasdviratis į adresų knygelę
Tu vyno kainas parduotuvej paziurek, as tai gal vyna gersiu is vynuogiu, nesu gurmanas.

f'eD
Geriausias banginis

Klube: narys

Parašė žinučių: 11459

2012-09-30 11:16 23 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: f'eD Įtraukti f'eD į adresų knygelę

Gerasdviratis ra:
Tu vyno kainas parduotuvej paziurek, as tai gal vyna gersiu is vynuogiu, nesu gurmanas.

Anyksciu aroniju Voruta po akcija 9.99Šypsena ale nebutu lietuviskas produktas, visai tu 11 laipsniu nesijauciaCha cha


keith
Dažnas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 630

2012-10-01 13:42 24 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: keith Įtraukti keith į adresų knygelę

saulius89 ra:
Skaičiau įvairiuose šaltiniuose, kad pirmo perpylimo talpa turėtų būti beveik pilna, aš jau dadar padariau nepilną, po piromo perpylimo dėl drumzlių nupylimo, vyno dar sumažės, ar jei lieka laisvos vietos galima pagamint normalų vyną ir negaut acto, ar čia nieko tokio?


nieko tokio. Perpilimo talpa svarbi, jei noresi visa vyna ispilstyti i butelius, tada nereikia palikti didelio oro tarpo. O backoje svarbu, kad nebutu temp. svyravimai dideli ir kad vynas gautu deguonies tik ji perpilant ir pasalinant nuosedas, tuo metu ji reikia palaikyt kelias valandas atvirame inde. Visa kita laika, vykstant rugimo procesui, vynas neturi gauti deguonies, turi buti uzdetas kamstis su burbuliatorium http://www.e-senukai.lt/laisvalaikis-sportasauto/laisvalaikio-prekes/m
aisto-gaminimo-iranga/vyno-darymo-iranga/590481601613_2.html


Zhulikas Vilenskas
Ultra dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3575

2012-10-01 15:03 25 žinutė iš 27 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas į adresų knygelę

Gerasdviratis ra:
Tu vyno kainas parduotuvej paziurek, as tai gal vyna gersiu is vynuogiu, nesu gurmanas.


Vadovaujantis sia logika,galima dar kitokiu palyginimu surasti: pvz.nxj pirkti is tavo magazino pseudotikra dvirati uz kelis trukstancius,kai Maximoje galima nusipirkti uz kelis simtus?


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.821 Žinučių forume 390.310 122 Narių klube 684 Banga.lt laikrodis 20:39 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: vyno gamyba

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

© UAB „Tipro Group“. Visos teisės saugomos | banga@banga.lt | Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt