Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

receptai su grybais


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2006 08 28 d. 16:51 pradėjo  ASARe, peržiūrėta 13518 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 344

2006-08-28 16:51 1 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę
Manau, kad dabar labai aktuali tema grybai, visa vasara ju laukeme ir pagaliau sulaukeme.
Noreciau, kad jus pasidalintumete savo receptais, kur galima panaudoti grybus: sriubos, padazai, marinavimai gal net kokie kitu saliu receptai su grybais ir t.t.

Turbut visi sutiks, kad tikrai skanu yra sviezios bulvytes, su pakepintais grybukais, svogunais ir grietineNiam niam

Pasidalinkite savo receptaisMirkt


Gradusas
Ultra šaunuolis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2322

2006-08-29 09:44 2 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Gradusas Įtraukti Gradusas į adresų knygelę
labai paprastas receptas su rudmesem:

grybus apvolioti miltuose ir apkepti dideliame kiekyje svieso (1 keptuvei apie puse poko sviesto sunaudoju). Pasudyti pagal skoni. Galima kartu kepti ir svogunus. Gaunasi sakyciau nestandartinis grybu patiekalas, traskus. Man labai skanu Gerai


ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 346

2006-08-29 13:03 3 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę

Gradusas rašė:
labai paprastas receptas su rudmesem:

grybus apvolioti miltuose ir apkepti dideliame kiekyje svieso (1 keptuvei apie puse poko sviesto sunaudoju). Pasudyti pagal skoni. Galima kartu kepti ir svogunus. Gaunasi sakyciau nestandartinis grybu patiekalas, traskus. Man labai skanu Gerai


pirma karta toki girdziu, bet labai idomuTaip
reiks butinai pabandytMirkt


Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17791

2006-08-29 14:26 4 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva į adresų knygelę
Labiausiai patinka tradicinis būdas Niam niam
Išvalyti grybai verdami 15-30 minučių ir dedami į keptuvę kartu su pjaustytais rūkytais lašiniais bei svogūnu. Viskas kepama 30 minučių. Po to dedama 1-2 šaukstai grietinės, sumaišoma ir kepama 2-3 minutes.
Grybai valgomi su virtomis bulvėmis, bulviniais blynais arba iviniojami į didelį miltinį blyną, kaip įdaras Niam niam
Patinka tradicinė grybų sriuba Niam niam
Grybai išvalomi, supjaustomi, išplaunami ir sudedami į puodą.
Užvirus vaneniui dedamas pjaustytas svogūnas ir susmulkinta morka. Po 30 min. dedamos bulvės, beriami prieskoniai, druska.
Valgoma su grietine Niam niam
Jei grybų nedaug, prieš pradedant virti, į puodą metamas kiaulienos kaulas, šonkaulis ar gabalas mėsos.
Neseniai sugalvojau išbandyti tokį patiekalą
su grybais
Niam niam
Puode apverdamos bulvės. Aliejuje apkepinama vištienos file.
Grybai apverdami. Supjaustyti pomidorai ir susmulkintos morkos pakepinamos aliejuje. Dabar šiuos produktus reikia dėti sluoksniais į molinius indelius arba į troškintuvą.
Sluoksniai pabarstomi prieskoniais. Nepamirškite druskos.
Pirmas sluoksnis bulvės. Ant jo dedama vištienos gabalėliai (supiliamas aliejus, kuriame kepė vištiena). Ant vištienos uždedami grybai. Ir paskutinis sluoksnis pakepinti pomidorai su morkomis. Pašaunama į įkaitinta orkaitę 15 min.
Skanu Niam niam bet daug darbo Pavargęs


kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 475

2006-08-29 18:12 5 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam į adresų knygelę
Koldunai su grybais,pyrageliai su grybais,kotletukai su grybu idaru,blynukai su grybu idaru,cepelinai su farso ir grybu idaru,orkaiteje keptos bulvikes su farso ir grybu idaru ir t.t

Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17801

2006-08-29 19:42 6 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva į adresų knygelę
Esu valgiusi labai skanius cepelynus su grybų įdaru Niam niam faršo nebuvo Ne bet man nepavyko tokius skanius pagaminti Drovus Ragavusi ir kotletus iš grybų Niam niam nebandžiau Drovus žinau, kad grybai apverdami ir sumalami mėsmale Paplepėkim
Girdėjau apie lenkiška burokėlių sriubą. Irgi nebandžiau Drovus
Verdama sekančiai - į puoda dedamas kiaulienos kaulas ir
buroko galva. Po kažkurio laiko viskas išgriebiama ir į tą skysti sudedami koldunai su grybų įdaru.


GabbyN
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1056

2006-08-29 20:43 7 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: GabbyN Įtraukti GabbyN į adresų knygelę

Gradusas rašė:
labai paprastas receptas su rudmesem:

grybus apvolioti miltuose ir apkepti dideliame kiekyje svieso (1 keptuvei apie puse poko sviesto sunaudoju). Pasudyti pagal skoni. Galima kartu kepti ir svogunus. Gaunasi sakyciau nestandartinis grybu patiekalas, traskus. Man labai skanu Gerai


Mes tai rudmeses tesloje kepam.Rudmeses padruskini, papipirini ir padarai kaip blynam tesla tik siek tiek tirshtesne ir vietoj pieno pili alaus.Rudmeses sumeti i tesla ir kepi kaip blynus.


ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 347

2006-08-30 08:23 8 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę

Elva rašė:
Patinka tradicinė grybų sriuba Niam niam
Grybai išvalomi, supjaustomi, išplaunami ir sudedami į puodą.
Užvirus vaneniui dedamas pjaustytas svogūnas ir susmulkinta morka. Po 30 min. dedamos bulvės, beriami prieskoniai, druska.
Valgoma su grietine Niam niam
Jei grybų nedaug, prieš pradedant virti, į puodą metamas kiaulienos kaulas, šonkaulis ar gabalas mėsos.


Niekad neviriau grybu sriubos, bet sveciuose esu valgius, visai patiko, reiks pabandytDrovus


Rūgštelė
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 6025

2006-08-30 10:41 9 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rūgštelė Įtraukti Rūgštelė į adresų knygelę
Yra dar vienas variantas - GRYBAI SU ŽUVIMI (o gal atvirkščiai):
Proporcijų tiksliai neatsimenu - matomai pagal valgytojų skaičių...
Nuvalytą žuvį supjaustai gabaliukais, išvolioji prieskoniais ir apšlakstai citrinos sultimis, dedi ant folgos ir kols kas palieki ramybėje. Toliau - keptuvėje pakepini morkytę-svogūną-grybus. Dedi visą apkepintą masę ant žuvies, užlankstai folgą - ir į įkaitintą orkaitę.Žinoma ten visokie prieskoniai pagal skonį. Ir kepti apie 40 min. - na pasižiūrėt reikia ar žuvis jau iškepusi.
Ir - skanausTaip Tikrai skanu. Ir man tai labiau patinka jūrinė žuvis (kaulų mažiauKlasta)


Miško_diedas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 20

2006-08-30 11:24 10 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Miško_diedas Įtraukti Miško_diedas į adresų knygelę
Makaronai su grybų padažu
Pakepinti du supjaustytus svogūnus, 250gr smulkiai supjaustytų ūmėdžių ir 1 česnako dalelę. Pridėti 2 v.š.sidro ir kaitinti kol užvirs .Įdėti druskos ir prieskonių ,poto 2v.š. maskalonės sūrio ir 80gr parmezano sūrio.Valgoma su 450 gr virtų makaronų.


Kiauliena su grybų padažu
Pakepinti 4 kiaulienos file svieste iki auksinės spalvos.Įdėti 200gr supjaustytų grybų ir sumažinti ugnį.Pridėti 2 v.š.miltų ir 2 min.troškinti. Įpilti 200gr raudono vyno ir 2 arb.š.garstyčių,užvirinti.

Malti grybai
Sumalti 500gr sūdytų grybų kartu su pakepintu svogūnu,pridėti pipirų.Viską atidžiai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais ir petražole.


Rūgštelė
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 6040

2006-08-31 10:34 11 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rūgštelė Įtraukti Rūgštelė į adresų knygelę
GRYBŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI:::
1 kg kopūstų, 3 pakepintos morkos, 3 pakepinti smulkinti svogūnai,
200 g virtų bet kokių grybų, 200 g pomidorų padažo, 1 saldi paprika, 1 stiklinė vandens, druskos, cukraus pagal skonį.
Kopūstą supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti stikline vandens ir troškinti ant nedidelės ugnies. Papriką supjaustyti šiaudeliais. Sudėti visus ingredientus ir troškinti dar apie 40 min.
Sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.



ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 351

2006-09-04 08:39 12 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę
Malti grybai
Sumalti 500gr sūdytų grybų kartu su pakepintu svogūnu,pridėti pipirų.Viską atidžiai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais ir petražole.


labai idomu Gerai


fetišė
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 3514

2006-09-04 20:43 13 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: fetišė Įtraukti fetišė į adresų knygelę
as svogunus supjaustau pusziedziais, apkepinu alyvuogiu aliejuje, tada i keptuve suberiu plonai pjaustytus sviezius (nevirtus) baravykus, beriu druskos, pipiru ir ciobreliu pagal skoni, viska kepinu kol grybukai suminksteja ir viskas, nerealiai skanu, niekad negalvojau, kad ciobreliai su grybais tokie neisskiriami Taip

Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17837

2006-09-05 11:09 14 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva į adresų knygelę
Baravykus galima kepti neapvirtus Apsvaigęs bet kitų grybų, nerekomenduočiau bandyti Pavargęs

ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 358

2006-09-08 08:36 15 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę
uzvakar tevas prigrybavo daugValio tai reiks kazkuriuo jusu siulytu receptuku pasinaudotiGerai

cannape
Bloga senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3151

2006-09-09 02:15 16 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: cannape Įtraukti cannape į adresų knygelę
bulves su grybais GeraiGeraiGerai dar makaronai. ir grybu padazas Niam niam

ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 363

2006-09-12 09:26 17 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę
radau įdomų receptą ir su jumis noriu pasidalinti Vištienos kotletai su grybais
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite ir 10 minučių apvirkite. Nukoškite, suberkite į nedidelį puodą, įpilkite nedidelį kiekį vandens, kad jis užpildytų puodo dugną, ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Po to pasūdykite, sudėkite grietinę ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Baltą duoną stambiai supjaustykite ir užmerkite piene. Nuo vištienos file nuimkite odelę, mėsą supjaustykite kubeliais. Duoną nuspauskite ir kartu su vištiena sumalkite mėsmale.

Maltą mėsą padalinkite į keturias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite nedidelius paplotėlius. Ant jų uždėkite atvėsusį grybų įdarą, paplotėlių kraštus užspauskite ir suteikite jiems pailgą formą.

Maltus džiūvėsėlius suberkite į lėkštelę ir apvoliokite juose kotletus iš visų pusių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepinkite kotletus iš visų pusių, kol susiformuos traški plutelė. Garnyrui galite patiekti virtas bulves.


būtinai išbandysiu Niam niam



vilne
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 29

2006-09-12 12:42 18 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: vilne Įtraukti vilne į adresų knygelę
Jautiena su grybais

150 g jautienos filė
druskos, pipirų,
50 g šviežių grybų arba
25 g džiovintų grybų
1 svogūnas,
10 g majonezo,
5 g pomidorų padažo,
15 g fermentinio sūrio,
20 g taukų.

Jautieną išmušame, pabarstome prieskoniais,
apkepame iš abiejų pusių.
Grybus ir svogūną susmulkiname ir pakepame.
Šią masę dedame ant jautienos,
užpilame majonezo ir pomidorų padažu,
pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje,
kol sūris išsilydys.



dusele
Patyrusi dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1126

2006-09-24 07:50 19 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: dusele Įtraukti dusele į adresų knygelę

Ziemai galima pasidaryti konservuotu grybu: grybus reikia isvirti pasudytame vandenyje, paskui kepti keptuveje, kol isgaruos vanduo, ideti norimu prieskoniu,keptu svogunu viska sumaisyti ,kelias minutes bendrai kepti, sudeti i stiklainius, uzsukti. Svogunus kepti ant aliejaus.

Labai skanu Niam niamdziovinti grybai su silkeTaip
I isvirtus , sumaltus dziovintus grybus( galima smulkiai supjaustyti grybus, man taip skaniau), ideti pakepintus svogunus ir silke.
Pyrageliai su grybais, mieline tesla, idaras dziovinti grybai su prieskoniais ir keptais svogunais,pyragelius galima kepti orkaiteje ir keptuveje, tik keptuveje reikia daugiau aliejaus,kad apsemtu.Pre siu pyrageliu galima pasidaryti grybu sultyni.Vandeni ,kur vire grybai, dali neispilti, perkosti, ipylti vandens, ideti prieskoniu, maltu keptu svogunu, uzvirti. Skanaus.Niam niam


LoJoo
Patyrusi gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1142

2006-09-24 22:19 20 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: LoJoo Įtraukti LoJoo į adresų knygelę

Miško_diedas rašė:
Malti grybai
Sumalti 500gr sūdytų grybų kartu su pakepintu svogūnu,pridėti pipirų.Viską atidžiai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais ir petražole.



o galima į salotinę nedėti, bet padaryti tokį vidurinį sluoksnį bulvių plokštainiui arba burokine tarka tarkuotų bulvių apkepui Niam niam



ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 372

2006-09-28 14:23 21 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę

dusele rašė:

Ziemai galima pasidaryti konservuotu grybu: grybus reikia isvirti pasudytame vandenyje, paskui kepti keptuveje, kol isgaruos vanduo, ideti norimu prieskoniu,keptu svogunu viska sumaisyti ,kelias minutes bendrai kepti, sudeti i stiklainius, uzsukti. Svogunus kepti ant aliejaus.

Labai skanu Niam niamdziovinti grybai su silkeTaip
I isvirtus , sumaltus dziovintus grybus( galima smulkiai supjaustyti grybus, man taip skaniau), ideti pakepintus svogunus ir silke.
Pyrageliai su grybais, mieline tesla, idaras dziovinti grybai su prieskoniais ir keptais svogunais,pyragelius galima kepti orkaiteje ir keptuveje, tik keptuveje reikia daugiau aliejaus,kad apsemtu.Pre siu pyrageliu galima pasidaryti grybu sultyni.Vandeni ,kur vire grybai, dali neispilti, perkosti, ipylti vandens, ideti prieskoniu, maltu keptu svogunu, uzvirti. Skanaus.Niam niam



kaip man skanu mieliniai pyrageliai su grybaisNiam niam tiesa, gan nemazai darbo, bet per kokias sventes galima pasilepintiMirkt


dusele
Patyrusi dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1129

2006-09-28 15:18 22 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: dusele Įtraukti dusele į adresų knygelę

ASARe rašė:

dusele rašė:

Ziemai galima pasidaryti konservuotu grybu: grybus reikia isvirti pasudytame vandenyje, paskui kepti keptuveje, kol isgaruos vanduo, ideti norimu prieskoniu,keptu svogunu viska sumaisyti ,kelias minutes bendrai kepti, sudeti i stiklainius, uzsukti. Svogunus kepti ant aliejaus.

Labai skanu Niam niamdziovinti grybai su silkeTaip
I isvirtus , sumaltus dziovintus grybus( galima smulkiai supjaustyti grybus, man taip skaniau), ideti pakepintus svogunus ir silke.
Pyrageliai su grybais, mieline tesla, idaras dziovinti grybai su prieskoniais ir keptais svogunais,pyragelius galima kepti orkaiteje ir keptuveje, tik keptuveje reikia daugiau aliejaus,kad apsemtu.Pre siu pyrageliu galima pasidaryti grybu sultyni.Vandeni ,kur vire grybai, dali neispilti, perkosti, ipylti vandens, ideti prieskoniu, maltu keptu svogunu, uzvirti. Skanaus.Niam niam



kaip man skanu mieliniai pyrageliai su grybaisNiam niam tiesa, gan nemazai darbo, bet per kokias sventes galima pasilepintiMirkt



Kai dziovintu grybu turiu sociaiLaimingasTaipdaznai darauTaip, nes tikrai labaiNiam niamPer sventes randu kita "pasilepinimo buda" Mirkt


Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17974

2006-09-29 13:35 23 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva į adresų knygelę
Pabandžiau grybus pasigaminti sekančiai.
Apviriau. Supjausčiau svogūną, smulkiai sutarkavau morkas.
Į keptuvę, skirta troškinimui įpyliau šiek tiek aliejaus. Kai įkaito sudėjau grybus, svogūną bei morkas. Troškinau apie 30 min.
Įdėjau porą šaukštų grietinės ir dar pora minučių troškinau.
Skanu Niam niam man Drovus


ASARe
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 373

2006-09-29 13:52 24 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ASARe Įtraukti ASARe į adresų knygelę

Elva rašė:
Pabandžiau grybus pasigaminti sekančiai.
Apviriau. Supjausčiau svogūną, smulkiai sutarkavau morkas.
Į keptuvę, skirta troškinimui įpyliau šiek tiek aliejaus. Kai įkaito sudėjau grybus, svogūną bei morkas. Troškinau apie 30 min.
Įdėjau porą šaukštų grietinės ir dar pora minučių troškinau.
Skanu Niam niam man Drovus

niekad nebandziau deti morku, gal visai ir nieko butu Nekaltas


lietrut
Dažna dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 71

2006-10-01 08:39 25 žinutė iš 30 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lietrut Įtraukti lietrut į adresų knygelę
o as valgiau barscius su koldunais, kurie padaryti su grybu idaru. Koldunai verdami ne atskirai, bet sriuboje, labai skanu...

Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.821 Žinučių forume 390.336 122 Narių klube 684 Banga.lt laikrodis 04:33 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: receptai su grybais

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

© UAB „Tipro Group“. Visos teisės saugomos | banga@banga.lt | Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt